Inca de cand a aparut polygelul pe piata din Romania, tehnicienele de unghii au acordat mare interes acestei game de produse. De ce a devenit atat de popular si apreciat? Veti vedea imediat ce este, de fapt, polygelul si care sunt diferentele dintre materiale.
Probabil stiti deja ca principalele materiale cu care tehnicienele de unghii lucreaza sunt gelul si acrylul. Ulterior, a aparut combinatia dintre cele doua si anume acrylgelul, iar ulterior a fost lansat polygelul. Este esential sa cunoasteti informatii despre fiecare si diferenta dintre ele pentru a sti exact despre ce este vorba.
- Gelul – reprezinta un lichid gros care este aplicat cu o pensula pe sabloane sau tipsuri si necesita lampa UV sau LED pentr intarire. Este flexibil, usor si rezista foarte bine pe unghii folosind tehnica buna. Poate fi afectata rezistenta sa in cazul unghiilor foarte solicitate sau cu probleme. Este mai dificil de manipulat pana va obisnuiti cu tehnica de lucru.
- Acrylul – imbina pudra acrilica cu intaritorul, rezultand astfel o pasta mai groasa maleabila. Se modeleaza folosind o pensula pentu tipsuri sau sablon. Aceasta se intareste spontan, deci trebuie sa lucrati rapid. Acrylul este foarte rigid, rezista bine chiar si pe ugnhiile problematice si foarte solicitate. In timpul utilizarii, poate produce un miros destul de neplacut.
- Acrylgelul – reprezinta un prim pas catre polygel, subiectul principal al acestui material. Imbinand gelul cu pudra acrilica a luat nastere acrygelul, care ofera o rezistenta buna pe unghii, dar si o oarecare flexibilitate preluata de la gel.
- Polygelul – contine cele mai bune proprietati ale gelului si acrilului. Nu este asemanator acrygelului si nu trebuie confundat. Polygelul a fost creat astfel incat sa nu preia nicio proprietate negativa a gelului sau acrylului.
In esenta, polygelul este un gel foarte gros, cu care puteti lucra folosind sabloane mici sau tipsuri de unghii, insa cel mai bine modelajul se realizeaza folosind sabloanele special Dual Forms. Totodata, polygelul ofera o rezistenta foarte buna, inclusiv pe unghiile problematice .Este flexibil, se lucreaza destul de usor cu el, prin modelarea cu ajutorul pensulei inmuiate intr-un poly lichid special. Acest lichid permite modelarea gelului si manipularea acestuia, astfel ca gelul nu se va lipi niciodata.
Orice denivalre devine usor de reparat cu o pila potrivita. Pentru a intari polygelul, aveti nevoie de o lampa UV sau LED. Ulterior, este suficent sa stergeti stratul subtire cu ajutorul cleanerului.
Polygelul este ideal pentru inceapatoare pentru ca in timpul lucrului nu sunteti presate de timp. Si persoanele cu experienta iubesc acest material fiindca este foarte confortabil si usor de modelat.
Polygel Unghii bun si ieftin
In principiu, exista cateva brand-uri care au lansat si polygel, iar in continuare am sa va prezint cateva variante cu care am lucrat si care mi-au placut cel mai mult, cele mai multe dintre acestea avand preturi mai mult decat avantajoase:
Polygel TpNails
Polygel RevoGel Cupio
Polygel FSM
Polygel Venalisa
Polygel color Rosalind
Kit Polygel unghii
Iar daca esti interesata de kit-uri ce contin produse pentru realizarea unghiilor cu polygel, mai jos poti gasi cateva sugestii avantajoase:
Kit polygel Venalisa
Kit-ul include:
- Soluție de alunecare
- Pensula cu cap dublu
- 4buc*30ml gel de unghii poligel diferite nuante
- Tipsuri- 100 bucati
- 12ml base coat
- 12ml top temperate
- pila
- 2 cutiute cu decoruri de unghii
- instructiuni de utilizare
Kit Polygel Venalisa
Kit-ul contine:
- solutie pentru polygel
- polygel
- pensula pentru modelare
- 12 tipuri refolosibile, forma patrata
Kit Polygel Rosalind
Kit-ul include:
- O lampa LED Sun Mini de W
- 2 Polygel Rosalind 15 ml – culorile la alegere.
- Un set cu 100 de tipsuri pentr polygel
- Solutie speciala polygel 45 ml
- Pensula pentru polygel
- Cadou – un pamatuf unghii tip scoica
Kit polygel Venalisa
Kit-ul include:
- Lampa LED 36 W
- Polygel Venalisa 45 g
- Solutie Polygel 75 ml
- Primer Venalisa 7.5 ml
- Pensula pentru polygel
- Set 100 buc tipsuri polygel
- Cadou – o pila si un buffer
Kit PolyGel Venalisa K04
Kit-ul contine:
- Pensula pentru modelat
- Cleaner 50 ml
- Polygel Venalisa 15g
- Pila 100×180
- 10 tipsuri
Ce tipsuri folosim pentru manichiura cu polygel?
Asa cum spuneam anterior, sunt necesare sabloane speciale pentru realizarea unghiilor cu polygel. Spre deosebire de tipsurile clasice, cele pentru polygel acopera, practic, cu material pe dinautru si nu pe din afara. Presupune acelasi principiu de functionare ca formele de copt. Practic, umpleti aceste sabloane cu un strat de polygel, presati pe unghie, indepartati materialul care este in plus de pe marginea unghiei si puneti la polimerizat in lampa. Dupa ce produsul s-a intarit, sablonul trebuie desprins usor, iar unghia va fi pregatita fara a fi necesara modelarea ei prea mult timp. Ulterior, puteti finisa usor unghia cu pila.
Este o procedura simpla, care functioenaza excelent. Astfel, puteti obtine manichiura dorita simplu si rapid.
Inainte de a aplica tipsul, verificati intai fiecare unghie, facand proba. In principiu, tips-ul ar trebui sa fie cu aproximativ 1 mm mai lat decat unghia naturala. Stratul de polygel ridica usor sablonul, motivul pentru care gelul ar putea lipsi de pe margini.
In timpul modelarii cu ajutorul tipsurilor speciale, polimerizam unghia, dupa care incepem pregatirea altei unghii. Nu amanam polimerizarea! De asemenea, tot in timpul modelarii nu uitati sa inmuiati regulat pensula in lichidul special pentru polygel, altfel acesta incepe sa lipeasca.
Iata si cateva variante de tipsuri potrivite pentru modelarea polygelului: